Приветствую Вас, Гость
Главная » 2019 » Октябрь » 1 » «З історії виникнення книги. Як берегти книгу»
14:42
«З історії виникнення книги. Як берегти книгу»

До ПШБ 30 вересня на бібліотечну годину разом із учителькою завітали учні 4-Б класу.Окрім цікавої розповіді про історію виникнення та правила користування книгою діти переглянули два відеофільми:

-«Історія Книги» та «Як твориться книга»

Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною.

З тих пір, як люди навчилися писати - всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Шлях розвитку книги був довгим і складним. Який тільки матеріал не використовували люди для виготовлення книжок: глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк. Відомо, що деревина – це основний матеріал для виготовлення паперу. Але не всі знають, що для виготовлення 1 тонни паперу, а це приблизно 30 тисяч звичайних учнівських зошитів, потрібно 5,6 м³ деревини. Якщо врахувати, що середній об'єм одієї колоди (дерева) – 0,33 м³, то для виготовлення 1 тонни паперу потрібно приблизно 17 дерев.

Все це змушує задуматися над запитанням: можливо варто відмовитись від паперових зошитів, книг, щоб зберегти ліс?

Ні, навіть у час інформаційно-комунікативних технологій це нереально. Адже без письма та читання неможливо уявити ні процес навчання, ні трудову діяльність людей, тому бібліотекарі мають вести роботу по виробленню стійких навичок збереження підручників, художніх книг, газет та інших паперових носіїв інформації.

 

Просмотров: 274 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: