Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Май » 31 » відео-урок «Бринить,співає наша мова»
15:09
відео-урок «Бринить,співає наша мова»

30.05.2018 року в нашій бібліотеці відбувся відео-урок «Бринить,співає наша мова». На захід завітали старшокласники Бабинської ЗОШ.

Ми з нею відомі усюди,

Усе в ній, що треба нам, є,

А хто свою мову забуде,

Той серце забуде своє.

Вона, як зоря пурпурова,

Що сяє з небесних висот.

І там, де звучить рідна мова,

Живе український народ

(В. Сосюра)

      Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ви вперше побачили світ, з мови, якою розмовляють ваші батьки, з подвір’я, по якому ви зросли, з села чи міста, з України, де ви народилися.

А Україна – це наша Батьківщина.

    Ми не завжди собі уявляємо те, яке багатство є у кожного з нас, його ми не завжди помічаємо, не завжди цінуємо. Але без нього ми не можемо жити.

Це наша рідна мова!

     Вона нам рідна, як мама і тато, як та земля, на якій ми зростаємо і живемоБо це мова, яку ми всі чуємо змалку, якою ми промовили перші слова. Ця мова зрозуміла і рідна всім нам.

    Бо без мови немає народу. І так само, як у кожної людини є одна мама, так і мова рідна лише одна. Людина може знати дві, три і більше мов, але рідною залишається материнська мова.

    Рідною мовою ми чуємо лагідний, теплий голос матері, яким вона будить нас уранці. Хіба ще хтось вміє промовляти такі слова, як наші українські мами? Адже цілий світ визначає, що українська мова – чудова, мелодійна, багата.

Просмотров: 299 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: