Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Сентябрь » 12 » Процес виготовлення книги
09:42
Процес виготовлення книги

   22 серпня на відео-лекторій «Процес виготовлення книги» до бібліотеки завітали учні 7 класу.

     Книга - це мудрий друг. Книги потрібно берегти і шанувати. Завжди пам’ятайте правила поводження з книгою. Адже протягом усього життя вас будуть супроводжувати книги.

     Першу книгу в нашій країні надрукував у 1564 році Іван Федоров із помічником Петром Мстиславцем, на це в нього пішов майже рік. Тому засновником книгодрукування в Україні вважається Іван Федоров.

Давайте зараз поговоримо про те, як виготовляють книжки.
     Щоб надрукувати книжку, треба підготувати папір. Він надходить до видавництва у великих рулонах. Його на спеціальній різальній машині розрізають на аркуші певного формату. У друкарському цеху розміщено цілий ряд багатосекційних друкарських машин.

      У друкарську машину закладають підготовлений папір і спеціальні поліграфічні фарби, на кожній секції закріплюються металеві пластини з нанесеними на них відповідними текстами та ілюстраціями. В результаті складного технологічного процесу, що відбувається у друкарській машині, друкар через кілька секунд після її вмикання одержує кольорове зображення сторінок майбутньої книжки. Сфальцьовані аркуші однієї книжки зшивають і одержують книжковий блок. Для більш міцного скріплення книжки корінець блока змащують клеєм і просушують. Готовий блок обрізають із трьох боків, щоб усі сторінки мали однакові поля та розміри.

   Коли книжковий блок готовий, його вставляють у заздалегідь підготовлену палітурку та закріплюють. Ось книжка вже й готова.

      Книг є дуже багато і вони всі різні. Є і для дорослих, і для дітей.

    При оформленні книжки враховують її зміст, її призначення, вік читача.
    Бібліотекар завжди підбере для вас книжку, і запише її на ваше ім’я до формуляра читача.

     Присутні переглянули цікавий відео-фільм «Як твориться книга» та закріпили знання обговоренням матеріалу.

 

Просмотров: 291 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: