Приветствую Вас, Гость
Главная » 2014 » Апрель » 30 » «Пернаті друзі»
13:12
«Пернаті друзі»

          1 квітня 2014 року в приміщені ПШБФ с. Бабин відбулося відзначення «Міжнародного дня птахів» під назвою «Пернаті друзі». Птахи — це пісня і політ, вони піднімаються вище гір і хмар, перелітають пустелі, моря, океан. Їх можна побачити й почути скрізь: у парках, скверах, садах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах...

         Від поведінки людей часто залежить їхня доля, адже голосна розмова, навіть присутність можуть примусити птахів покинути місця, де вони не один рік жили, а знайти нові досить складно. Не буде місця для гнізда - не з'являться пташенята. Відомо, що через це зникали цілі види. Особливо болісно на життя птахів  впливає господарська діяльність людини: розорювання земель, осушування боліт, застосування міндобрив і отрутохімікатів, вирубування лісів, викошування трав… Усе це для багатьох птахів – екологічна катастрофа...

         Більшість пернатих - друзі людини: допомагають їй боротися з різними шкідниками, знищувати бур'яни. Є птахи-лікарі, санітари, співаки і, зрештою, багато з них мають велике естетичне, декоративне значення. Дійсно, не буває непотрібних видів.

      Метою даного  заходу було збагачення  знань  учнів 4 – го класу Бабинської ЗОШ  І- ІІІ ступенів ( класовод  - Гречич Раїса Дмитрівна) про птахів України. Ознайомлення   учасників з легендами про птахів, розкрити залежність життя птахів від поведінки людини; виховувати турботливе ставлення до птахів, любов до рідного краю.                             

   Бабинська публічно – шкільна бібліотека організувала та провела вікторину  «Ми та птахи ».

         У вікторині  взяли участь три команди: «Ластівки», «Синиці», «Снігурі».

        Команди – суперники робили короткі повідомлення про птаха, назву якої має команда, давали відповіді на запитання в бліц – опитуванні, робили перелік зимуючих, перелітніх та кочуючих птахів; відгадували птаха за описом та змагалися у відгадуванні загадок про пернатих друзів.

         В ході заходу учням була представлена презентація «Птахи України».

         Перше місце виборала  - команда  «Снігурі».

         Друге - команда «Синиці»,

         Третє - команда «Ластівки».

 

Працівники Бабинської 

Публічно – шкільної бібліотеки.

Просмотров: 556 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: