Приветствую Вас, Гость
Главная » 2021 » Декабрь » 1 » "Не мовчи"
21:43
"Не мовчи"
 До міжнародного дня  ненасильства (2.10. 2021 р.) бібліотека підготувала годину права
 «Не мовчи».
На цей захід завітали учні-старшокласники Бабинського ліцею.
Насильство-це травма для кожної людини, особливо це стосується дітей. Чимало людей відчувають себе самотніми у власних родинах. В першому півріччі 2021 року Національна поліція зареєструвала близько 65 000 звернень за фактами насильства в сім’ї. З метою підвищення обізнаності суспільства про ознаки, прояви, профілактику та протидію домашньому насильству в Україні функціонує «гаряча лінія», на яку може зателефонувати кожен за номером 0 800 500 335 або 386 з мобільних і отримати безкоштовну та конфіденційну психологічну або юридичну консультацію.

Для того,щоб убезпечити себе й не стати жертвою домашнього насильства, потрібно зрозуміти, що грубість і образи найчастіше є наслідками низької самооцінки агресора та нестабільності психіки, яка обертається бажанням контролювати або знущатися над іншими для того, щоб відчувати себе повноцінним і врівноваженим.
Тому важливо знати всім ознаки домашнього насильства, щоб мати змогу відстоювати та захищати свої особисті межі, знати свої права й не мовчати, якщо боляче.

 
Просмотров: 134 | Добавил: vovikrost | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0