Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Октябрь » 2 » Ідемо до бібліотеки
12:56
Ідемо до бібліотеки

       24 вересня до Бабинської ПШБ завітали учні початкових класів аби дізнатись як підібрати книгу для читання та як з нею працювати. Бібліотекар розповіла що робота з книгою розпочинається з титульної сторінки, де, звичайно, вказуються прізвище автора, назва, черговість видання, місто, видавництво і рік публікації.

До початку роботи з книгою також треба ознайомитися з анотацією, передмовою та вступною статтею, примітками й коментарями, словником важкозрозумілих слів, післямовою, біографічною довідкою про автора, покажчиками, списком літератури, резюме, змістом.

Після попереднього ознайомлення починаємо суцільне читання книги чи потрібного розділу. Це потребує зосередження, оскільки важливо знайти в читаному найістотніше, зрозуміти й запам’ятати його.

Потрібно розвивати вміння швидко орієнтуватися в читаному тексті, знаходити в ньому основні положення, які треба запам’ятати.

При читанні книги треба постійно перевіряти себе, чи не припустилися ви якоїсь неточності або хибного розуміння певних положень. А це трапляється зокрема тоді, коли читання переривається.

У роботі з книгою потрібна систематичність  та  наполегливість.

Просмотров: 387 | Добавил: світлана1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: