Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Декабрь » 12 » «Дитина та її права»
15:53
«Дитина та її права»

 

      "Дитина та її права" - під такою назвою пройшла бесіда з учнями 6 -Б класу в Бабинській публічно - шкільній бібліотеці.

Мета. Ознайомити дітей з основними положення­ми Конвенції про права дитини.

      Важливим документом, який був схвалений Генераль­ною Асамблеєю 20 листопада 1989 року, стала Конвенція про права дитини, ратифікована Верховною Радою Украї­ни 27 лютого 1991 року.

     Конвенція ООН про права дитини – це твої права. Вони знайшли своє відображення у чинному законодавстві України. Ти можеш не думати про них. Ти можеш не використовувати їх щодня. Втім, ти маєш знати, що вони існують і вони невід’ємні від інших прав, гарантованих тобі державою.

       Бібліотекар розповіла:- «Кожна людина має можливість захистити свої права. Хотілось би наголосити саме на тому, як ви особисто можете захистити свої права.

      Функцію захисту конституційних прав та свобод громадян, у т. ч. і дітей, покладено на судову владу. Приміром, батьки, які ухиляються від виконання своїх обов’язків з виховання дітей або зловживають своїми батьківськими правами, жорстоко поводяться з дітьми, шкідливо впливають на них своєю аморальною, антигромадською поведінкою, чи є хронічними алкоголіками або наркоманами, за рішенням суду можуть бути позбавлені батьківських прав.

       Вдумаймося у слова відомого вченого Рубінштейна: «Найдорожчі і найкращі люди в дитини - це батьки. Потреба у батьківській любові не тільки найміцніша із всіх людських потреб, а й найдовша».

       А скільки ми зустрічаємо випадків, коли матері чи бать­ки відмовляються від своїх дітей, залишаючи їх напризво­ляще. Напрошуються слова:

 

Чи я українець? Чи я окраянець?

З якого я краю і чий я окраєць?

Якої хлібини я крихта солона?

Якій не людинці я виходець з лона?

Яка мене мати на світ породила?

Без роду, без імені в люди пустила?

Просмотров: 327 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: