Приветствую Вас, Гость
Главная » 2021 » Декабрь » 1 » Овочі,ягоди та фрукти - корисні продукти
19:38
Овочі,ягоди та фрукти - корисні продукти







Всі вітаміни смачненькі
І солодкі, і кисленькі.
Їжте діти їх охоче
Кожен, хто коли захоче.
І красиві й рум’яненькі,
Щоб росли міцними й дужими,
До хвороб були байдужими

2021 рік – Міжнародний рік овочів.
1.07.2021 року  на урок здоров’я «Овочі,ягоди та фрукти – корисні продукти»
 до бібліотеки завітали  учні молодших класів Бабинського ліцею.

Мета заходу:  пояснити  користь цих продуктів  для дитячого організму;  виховувати цікавість у дітей до нової інформації.
Діти відгадали загадки про  ягоди, овочі,фрукти.


              Слово вітаміни походить від латинського слова
«віта»-життя. Назва ця не випадкова. Якщо вітамінів не вистачає, людина починає важко хворіти. Людина, котра одержує з їжею достатню кількість вітамінів, рідше хворіє, має здорові зуби, волосся, шкіру. Позначаються вітаміни буквами латинського алфавіту-А, В, С, Д , Е.
    Вітамін А благотворно впливає на зір, а ще його називають вітаміном росту. Міститься він у моркві, абрикосах, персиках, тикві, помідорах, зеленій цибулі,кабачках. малині.
      Вітамін С – запобігає застуді, сприяє росту, вбиває мікроби та зміцнює імунітет. Міститься він у капусті, цибулі, солодкому перці, баклажанах,моркві, картоплі, чорній смородині, вишні, шипшині та в усіх цитрусових.
      Вітамін D – зміцнює кістки, зуби та особливо цей вітамін потрібен дітям для росту організму. Міститься він у свіжій зелені, капусті, моркві та насіннях соняшника. А ще ми отримуємо багато вітаміну D, коли влітку загораємо на сонці.
       Вітамін В – сприяє хорошій роботі серця, допомагає нам впоратися зі стресами, зміцнює нашу нервову систему. Міститься він у яблуках, бананах, капусті, квасолі, картоплі.










 
 



 
Просмотров: 111 | Добавил: vovikrost | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0