Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Март » 21 » "Звучать Шевченкові слова"
19:16
"Звучать Шевченкові слова"

          В ці березневі дні до нашої бібліотеки завітали учні 3-Б класу разом з вчителькою В.Ю.Їхало ,аби доторкнутися до життя та поезії видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка.. Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Постать Т.Г.Шевченка для українського народу важко переоцінити. Шевченко – це митець, художник, який відкрив для української нації двері в безкінечність.

     Т.Г.Шевченко писав: “Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини”. Ці слова найточніше виражають зміст його життя і творчості. Для кращого ознайомлення дітей молодшого шкільного віку з творчістю поета, з його життєвим шляхом бібліотека оформила книжково-ілюстративну виставку “Маленьким про Великого Тараса”

     У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією діти знайомляться ще в дошкільному віці, а переступивши поріг школи вивчили та декламують «Зоре моя вечірняя”, “Садок вишневий біля хати”, “Тече вода з-під явора”, “Щаслива родина”, “Сонце заходить”, “Дід і онука”, “Вітер в гаї”, “Встала весна” тощо.

     Перш ніж почати читання поезій, бібліотекар коротко розповіла дітям про видатного Кобзаря, зокрема про деякі епізоди з його дитинства та про таке видання як “Кобзар”. Ця поезія йде до серця, її співають, втілюють в живописі і скульптурі, відтворюють на екрані і на сцені та, насамперед, її читають. Тільки в Україні “Кобзар” виходив 110 разів тиражем 5 млн. екземплярів.

     Тарас Шевченко ніколи не писав спеціально для дітей. Вірші, які вивчають у школі, чи просто радять читати дітям – це, здебільшого, уривки з його великих поем. Та вони є доступними і для найменших, бо написані просто і легко.

    На завершення діти переглянули фільм "Дітям про Т.Г. Шевченка"  та мультфільм «Садок вишневий коло хати»

Просмотров: 333 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: