Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Март » 22 » «Вплив алкоголю,наркотиків і токсинів на поведінку людини»
18:57
«Вплив алкоголю,наркотиків і токсинів на поведінку людини»

21.03.2018 у приміщенні бібліотеки відбувся урок здоров’я - «Вплив алкоголю,наркотиків і токсинів на поведінку людини».

На захід завітали учні 6-А класу КЗ Бабинська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 

Мета і завдання заходу:

— сформувати переконання про шкідливий вплив наркотиків алкоголю, нікотину на організм людини, дати відомості про соціальні фактори споживання.

 

Бібліотекар розповіла учням про таке: «Люди знають, до чого призводять шкідливі звички, як вони руйнують організм. Однак, чому вони курять, вживають алкоголь, наркотичні речовини? Народна мудрість каже: «Щоб ворога перемогти, треба знати його в обличчя».

Алкоголь — наркотична речовина, здатна викликати полегшення, розслаблення, приємне відчуття, так звану ейфорію. Саме цим він завоював увагу і поширення в усьому світі. Відомий вчений І.П.Павлов довів, що алкоголь не володіє збудженою дією на центральну нервову систему, а навпаки, викликає гальмування кори великих півкуль. Чуттєвість людини до токсичної дії алкоголю тим вища, чим вона молодша. Так, для дітей смертельна доза — 3 г на 1 кг ваги тіла (для річної дитини — 100 г), для підлітків — 4,5 г (250-500 г горілки). Підраховано, що систематичне вживання алкоголю скорочує життя людини на 10 років.

Тютюнопаління -

— 1 цигарка скорочує життя людини на 8 хв.

— 90% курців визнають, що хочуть кинути курити.

— Смертельна доза нікотину для людини 50—75 мг (1 мг на 1 кг маси тіла).

— Крім нікотину, в тютюні міститься ще багато отруйних речовин: аміак, си­нильна кислота, чадний газ, бензипірен та інші. Бензипірен — канцероген, тобто речовина, що спричиняє ракові захворювання.

Наркоманія — це особливий психічний стан, який виявляється у потягу людини до наркотичних речовин. Це психічне розслаблення, відчуття легкості, вседозволеності, припливу енергії, галюцинації. В узагальненому вигляді цей стан дістав назву ейфорії, яка розвивається під впливом наркотиків. До них відносять героїн, маріхуана, гашиш, кокаїн, анаша та інші. Наркотичні речовини діють на центральну нервову систему, змінюючи хімічним шляхом хід психічних процесів і, в першу чергу, в нервових центрах, які відповідають за емоції. Поряд із терміном «наркоманія» вживають більш загальну назву «токсикоманія»».

Присутні також переглянули відео-

«Бережи себе: Вплив алкоголю на організм людини»

 

Просмотров: 378 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: