Приветствую Вас, Гость
Главная » 2015 » Ноябрь » 3 » « Твій вибір професії».
18:07
« Твій вибір професії».

 Життя виявляється осмисленим тільки тоді, коли людина присвячує себе служінню, коли її життя реалізує якісь цінності ”.

Такі слова говорив  Ніцше

          Більшість молодих людей, які розмірковують про подальші освітні плани або про працевлаштування, взагалі дуже мало поінформовані про те, які бувають професії, й чим займаються їхні представники. У результаті молоді люди опиняються в ситуації   несвідомого  вибору.

     Від так для зрозумілості у виборі своїє майбутньої професії 3 листопада було проведено бесіду – діалог  « Твій вибір професії», для  учнів 9 класу.

                                        

          Для прийняття правильного рішення при виборі професії  необхідно враховувати ряд факторів – власні побажання, психологічні особливості та можливості, не слід забувати й про потреби ринку праці. Для цього існує так звана “формула вибору професії”, яка в загальному вигляді показує первинний алгоритм прийняття оптимального рішення в поєднанні наступних компонентів: “хочу” – “можу” – “треба”.

         Бібліотекар  та  учні коротко розкрили ці компоненти та  уяснили, що оптимальний вибір професії можна зробити тільки тоді, коли ти проаналізуєш всі компоненти формули вибору професії і співставиш їх між собою та з вимогами професії до людини і вони співпадуть між собою хоча би частково.

         Під час обговорення  дев’ятикласники  усвідомили як  важливо  для вибору професії  гарно вчитися  і  розвивати творчу уяву та комунікативні якості.

 

Просмотров: 413 | Добавил: світлана1 | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: