Приветствую Вас, Гость
Главная » 2016 » Июнь » 17 » «Нащадкам – квітучу землю»
13:29
«Нащадкам – квітучу землю»

17 червня в приміщенні бібліотеки села Бабин відбувся екологічний  урок  «Нащадкам – квітучу землю».

До бібліотеки завітали учні 7 класу разом з класним керівником, вчителем біології  Лавренюком Петром Миколайовичем.

    Мета. Розширити знання учнів про стан природи нашої планети; розкрити деякі екологічні проблеми.Формувати уявлення про Землю як спільний дім для всього живого.

Під час уроку йшлося про таке:

    Люди знищують гарні ліси.. У лісах є 2/3 всіх видів рослин, тварин, грибів, які є на Землі. Густа, пишна рослинність лісів виділяє в повітря особливо багато кисеню. Тому їх називають «легенями» нашої планети.

     За підрахунками вчених за три з половиною століття з планети безповоротно щезли 46 видів ссавців і 94 види птахів. Люди знищили таку корисну тварину, як морська корова, або сирена. Її безформне тіло сягало 9 метрів, важило до 40 тонн. Під загрозою знищення зараз біля 1000 видів тварин. Багато їх занасено в «Міжнародну Червону книгу» - це документ совісті людини.

    Земля хворіє, коли вирубують ліси, забруднюють ріки та моря.  Кажуть, що земля – годувальниця, ось чому необхідно берегти грунт: 1 см грунту створюється за 250-300 років, а 20 см – за 5-6 тис років!

     А ось ще одна проблема: куди дівати сміття? При спалюванні його, нерідко утворюються шкідливі речовини, забруднюючи повітря. А коли закопують – знищують грунт і підземні води. Сьогодні частину сміття переробляють. Вчені знаходять нові способи переробки сміття.

Просмотров: 458 | Добавил: світлана1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: