Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Декабрь » 14 » «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».
15:50
«День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Указ N 945/2006 про заснування цієї пам'ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

До бібліотеки завітали учні Бабинської ЗОШ,аби закріпити знання про чорнобильську трагедію, ознайомитися з біографіями пожежників, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день «Днем ліквідатора». Ще в 1986 г. учасники ліквідації зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

Під час круглого столу «Чорнобильський дзвін» йшлося про те,що:

 

>В ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більш ніж 650000 людей з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тогочасну УРСР.

Ця катастрофа є болем для всієї України. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха.

Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші. І невідомо, чи багато хто з вас, хто читає ці строки, зміг би сьогодні мати таке щастя - бути живим і насолоджуватися життям.

На жаль, багато хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя. Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.»

>Для того, щоб Чорнобильська катастрофа не повторилася, потрібно виховувати дітей у дусі відповідальності за загрозливі технології та розвивати в молоді екологічну свідомість

Присутні переглянули фільм «Чорнобиль. За хвилину до катастрофи».

 

 

Просмотров: 315 | Добавил: Kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: